Saeimas apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis: līdzcilvēkiem jāuzņemas atbildība par bērnu drošību

(31.05.2010.)

Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis, 1.jūnijā atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, aicina nepalikt vienaldzīgiem un būt līdzatbildīgiem par bērnu drošību.

„Šonedēļ skolēniem sākas vasaras brīvlaiks, daudzi dosies prom no pilsētas, lai pavadītu brīvdienas laukos. Vecāki nedrīkst aizmirst, ka viņu atbildība par savu bērnu drošību nemazinās arī tad, ja tie atrodas tālu prom no mājām,” norāda J.Dukšinskis.

„Pēdējo nedēļu laikā Latviju ir pāršalkušas ziņas, ka vairāki bērni ir guvuši smagas traumas vecāku un tuvinieku nolaidības dēļ. Tādēļ vasaras brīvdienās aicinu līdzcilvēkus pievērst uzmanību ne tikai savu, bet arī citu bērnu drošībai,” pauž J.Dukšinskis.

„Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija ikdienā strādā, lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar bērnu drošības uzlabošanu. Taču neviens likums nespēs aizsargāt mūsu bērnus, ja to nedarīsim mēs paši,” uzsver J.Dukšinskis.  

Pirmoreiz Starptautiskā bērnu aizsardzības diena tika atzīmēta 1950.gadā. Kopš tā laika šī diena daudzās pasaules valstīs ir kļuvusi par tradīciju, kad visā pasaulē notiek bērniem veltīti pasākumi.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt