Saeimā viesojas Moldovas parlamentārieši (foto)

(25.05.2010.)

Otrdien, 25.maijā, Saeimā viesojās Moldovas parlamenta Ārlietu un Eiropas integrācijas komisijas delegācija. Tiekoties Latvijas parlamentā, pārrunāts Moldovas eirointegrācijas process un iespējas sadarboties pieredzes apmaiņas projektos.

Sveicot Moldovas parlamentāriešus, Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa abu valstu attiecības raksturoja kā ciešas un konstruktīvas. „Latvija un Moldova ir piemērs labai sadarbībai. Abas valstis ir mazas un ar līdzīgu pagātnes pieredzi,” teica S.Āboltiņa, uzsverot, ka „Moldova ir svarīgs sadarbības partneris un mūsu valsts ir gatava dalīties eirointegrācijas pieredzē”.

„Moldova ir eirointegrācijas ceļa sākumā. Eiropas Savienības prasību pārņemšana ir garš un sarežģīts process,” atzina Moldovas parlamenta Ārlietu un Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētājs Igors Kormans (Igor Corman). „Latvija ir patiess draugs, kura atbalsts un pieredze ir ārkārtīgi noderīga.”

Tiekoties ar Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Andri Bērziņu, Moldovas pārstāvji informēja, ka sarunās ar Eiropas Savienību Moldovai svarīga ir asociācijas līguma noslēgšana. Valstij būtisks ir arī jautājums par vīzu režīma liberalizēšanu un tirdzniecības atvieglošana.

Viesojoties Saeimā, Moldovas delegācija tikās arī ar deputātu grupas sadarbībai ar Moldovas parlamentu priekšsēdētāju Oļegu Deņisovu. Tikšanās laikā puses pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības un reģionālās sadarbības jautājumus. I.Kormans informēja, ka Moldovas parlamentā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Baltijas valstīm, un tas ir vēl viens solis starpvalstu sadarbības stiprināšanai.


Fotogrāfijas no tikšanām pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624132292232/
Video no tikšanām pieejams:
https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/1/qKtlRfGQniI
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt