Skolēnu fotokonkursa laureāti dodas izbraukumā ar karakuģi (foto)

(23.05.2010.)

Saeimas rīkotā fotogrāfiju konkursa skolēniem „Mana drošā Latvija” laureāti svētdien, 23.maijā, ar Jūras spēku karakuģi „Varonis” devās braucienā pa Rīgas jūras līci.

Ar Jūras spēku štāba un apgādes kuģi „Varonis” jūrā devās septiņu darbu autori ne tikai no Rīgas, bet arī no Talsiem, Aknīstes, Zilupes, Dundagas un Limbažiem. Fotokonkursa laureāti bija patīkami pārsteigti par iespēju doties jūrā ar īstu karakuģi. Jaunieši visi kā viens apliecināja, ka dalība konkursā nav bijusi grūta, tam bijusi nepieciešama pašiniciatīva un radoša izdoma.

Lai laikus paspētu uz braucienu, Zilupes vidusskolas 10.klases skolniece Violeta Bule bija cēlusies trijos no rīta. Viņa ar prieku atzina, ka dalība fotokonkursā bija ne tikai lieliska iespēja braukt ar karakuģi, bet arī vienkārši apmeklēt Rīgu, kas neizdodas biežāk par pāris reizēm gadā.

Savukārt cita konkursa dalībniece Alise Sala no Talsu 2.vidusskolas pastāstīja, ka savu nākotni vēlas saistīt ar profesionāla fotogrāfa profesiju. Piedalīties šajā konkursā viņu mudinājis skolas foto pulciņa vadītājs.      

Gatavojoties NATO Parlamentārās Asamblejas pavasara sesijai, kas nākamnedēļ notiks Rīgā, fotogrāfiju konkursu organizēja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija. Skolēni iesūtīja pašu uzņemtas digitālās fotogrāfijas, kurās atainots, kā viņi saprot savas ģimenes, draugu, skolas vai visas valsts drošību. Foto bija jāpievieno arī īss idejas apraksts.

„Vērtējot jūsu darbus, bija patīkami redzēt, ka labi izprotat Latvijas drošībai būtiskus jautājumus un pats galvenais - identificējat sevi ar mūsu valsti un redzat savu vietu tās nākotnē,” uz kuģa klāja notikušās apbalvošanas laikā teica konkursa žūrijas vadītājs, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Trīs labāko fotogrāfiju autori saņēma ierāmētus savus darbus, kā arī sudraba jubilejas monētas „Neatkarības deklarācija”, kas izdota par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas 20.gadadienai. Šādas piemiņas monētas tiks dāvinātas arī gaidāmās NATO Parlamentārās Asamblejas Rīgas sesijas dalībniekiem.

Fotogrāfijas no brauciena: www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624118588756/
Video no brauciena: www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/F0scFx356Dw
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta