Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone tiekas ar Baltijas Starptautiskās vasaras skolas studentiem (foto)

(21.05.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone piektdien, 21.maijā, tikās ar vairāku valstu studentiem, kuri Baltijas Starptautiskās vasaras skolas ietvaros viesojās Saeimā.

K.Pētersone studentus iepazīstināja ar Saeimas darbu un Latvijas vēlēšanu sistēmu, kā arī informēja par parlamenta sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām. Jaunieši vēlējās uzzināt arī par Latvijas izglītības sistēmu, Latvijas un Krievijas attiecībām, kā arī Saeimas sadarbību ar Vidusjūras reģiona valstu parlamentiem.

Saeimas priekšsēdētāja biedre atzina, ka Baltijas Starptautiskā vasaras skola sniedz lielisku iespēju dažādu valstu jauniešiem iepazīt citu valstu kultūru un tradīcijas, un pauda cerību, ka studenti pēc mūsu valsts iepazīšanas kā nākamo studiju vietu izvēlēsies tieši Latviju.

Starptautiskās vasaras skolas students no Gruzijas Grigols Julukhidze (Grigol Julukhidze) uzsvēra, ka šādas mācības vasaras skolā ļauj ikvienam studentam ievērojami paplašināt savas zināšanas par citu valstu kultūru un sniedz ievērojumu ieguldījumu profesionālajā izaugsmē.

Baltijas Starptautiskā vasaras skola ir Vidzemes augstskolas rīkots pasākums, kas šogad norisinās jau 12.reizi. Tajā šogad piedalās gandrīz 20 studenti no Latvijas, Lietuvas, Ēģiptes, Tunisijas, Gruzijas, Baltkrievijas un citu valstu augstskolām. 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157623981208827/
Video no tikšanās pieejams:
https://www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt