Ingrīda Circene: ģimene ir mūsu galvenais spēks

(14.05.2010.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene starptautiskajā Ģimenes dienā pauž pārliecību, ka ekonomiski tik sarežģītā laikā mūsu galvenais balsts ir mūsu ģimenes.

„Pēdējais gads Latvijai ir bijis sevišķi smags, un lielākas vai mazākas grūtības ir skārušas ikvienu ģimeni. Taču šādos sarežģījumos mēs spējam apzināties mūsu pamatvērtības un izprast līdzcilvēku lomu mūsu dzīvē,” norāda I.Circene. „Slavens krievu rakstnieks ir teicis, ka trīs ceturtdaļas cilvēcīgās laimes ir ģimenē, visā pārējā tik tikko ceturtdaļa. Un arī mana pārliecība ir, ka ģimenē mēs spējam rast spēku, ar kuru pārvarēt visas grūtības,” pauž Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja.

I.Circene uzsver, ka ģimene nenozīmē tikai juridiski noformulētas attiecības. Tie ir cilvēki, kas viens otru mīl un atbalsta gan priekos, gan bēdās. „Šajā dienā - starptautiskajā Ģimenes dienā - ikvienam no mums vajadzētu pateikties tiem tuviniekiem, kurus ikdienas steigā esam piemirsuši,” akcentē I.Circene.

Starptautisko Ģimenes dienu 15.maijā pasaulē atzīmē jau kopš 1994.gada. Apvienoto Nāciju Organizācija par Ģimenes dienas tēmu šogad izraudzījusies migrācijas ietekmi uz ģimenēm pasaulē.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā