Saeimas komisija atsāk darbu pie Elektronisko mediju likumprojekta

(05.05.2010.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien, 5.maijā, sāka darbu pie jaunā elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbību regulējošā likumprojekta sagatavošanas trešajam lasījumam.

Komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene norādīja, ka Elektronisko mediju likumprojekta galīgajam lasījumam ir saņemti 125 priekšlikumi. Sasaucot pat četras sēdes nedēļā, komisija nolēma strādāt ļoti intensīvi, lai darbu pie likumprojekta pabeigtu līdz jūnija pirmajai nedēļai.

Komisija šodien vienojās precizēt likumprojekta normas, kas ļautu reģionālajiem un vietējiem plašsaziņas līdzekļiem turpināt apraidi analogajā formātā, tādējādi nodrošinot plašsaziņas līdzekļu daudzveidību un pieejamību. Kā informēja komisijas priekšsēdētāja, lai veicinātu latviešu valodā raidošo kanālu pieejamību visā valsts teritorijā, likumā plānots noteikt, ka vismaz viena Latvijas Televīzija programma tiek pārraidīta brīvai uztveršanai vismaz vienā satelītā.

Likumu plānots papildināt ar jaunu pantu, kas paredz ierobežot plašsaziņas līdzekļu dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Tāpat diskusijas gaidāmas par jaunās Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes plānoto locekļu skaitu.

Jauns likums nepieciešams, lai noteiktu Latvijas jurisdikcijā esošo elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbības, veidošanas, reģistrācijas un uzraudzības kārtību atbilstoši mūsdienu tehnoloģiju attīstības tendencēm un Eiropas Savienības prasībām. Likumprojekts izstrādāts, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai sadarbojoties ar Nacionālo radio un televīzijas padomi, Saeimas Juridisko biroju, kā arī nozares pārstāvjiem.

Komisija darbu pie likumprojekta plāno turpināt jau rīt, 6.maijā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde