Budžeta komisijā diskutēs par situāciju kreditēšanā

(20.04.2010.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti trešdien, 21.aprīlī, plānojuši diskutēt par kreditēšanas iespējām un kredītu pieejamību pašreizējos ekonomiskajos apstākļos.

„Kopā ar atbildīgo ministriju pārstāvjiem, finanšu uzraugiem un banku ekspertiem diskutēsim par pašreizējām kreditēšanas iespējām un par to, cik pretimnākošas patlaban ir bankas, izsniedzot kredītus mazajiem un vidējiem uzņēmējiem un lauksaimniekiem, tai skaitā Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumam”, informē Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš.

Deputāti arī apspriedīs, kas šobrīd ietekmē kredītu izsniegšanas apjomu samazināšanos un kas būtu darāms, lai turpmāk aktivizētu kreditēšanu.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties atbildīgie pārstāvji no Finanšu ministrijas, Zemkopības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Latvijas Bankas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, kā arī eksperti no Latvijas Komercbanku asociācijas, VAS „Hipotēku un zemes banka”, AS „SEB Banka”, AS „Swedbank”, AS „DnB NORD Banka” un Nordea bank Finland Plc Latvijas filiāles.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde notiks trešdien, 21.aprīlī, pulksten 10.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt