NATO PA sesijā Rīgā izvirzīs kandidātus NATO PA prezidenta amatam

(08.04.2010.)

NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) pavasara sesijas laikā Rīgā tiks izvirzīti pretendenti šīs starpparlamentārās organizācijas prezidenta amatam.

Kandidātus NATO PA prezidenta amatam var izvirzīt ne mazāk kā trīs NATO PA delegāciju pastāvīgie locekļi vai to aizvietotāji. Šī amata pretendentiem jābūt no PA delegācijas locekļu vidus. Kandidātus apstiprina NATO PA vadošā komiteja.

Prezidentu uz vienu gadu ievēl NATO dalībvalstu delegāciju locekļi NATO PA rudens sesijā. Prezidents šajā amatā var tiks pārvēlēts uz vēl vienu gadu.

Pašreizējais NATO PA prezidents, ASV kongresmenis Džons Teners (John Tanner) tika ievēlēts 2008.gada 18.novembrī NATO PA rudens sesijas laikā Valensijā (Spānijā), pārvēlēts 2009. gada 17.novembrī rudens sesijā Edinburgā (Lielbritānijā).

NATO Parlamentārā Asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.

Ar plašāku informāciju par NATO PA un PA pavasara sesiju var iepazīties NATO PA 2010.gada pavasara sesijas mājaslapā: http://www.natopariga.lv/, kā arī organizācijas oficiālajā mājaslapā: http://www.nato-pa.int/.

NATO PA pavasara sesija Rīgā notiks no 2010.gada 28.maija līdz 1.jūnijam.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt