Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa tiekas ar Latvijas Universitātes pārstāvjiem

(25.03.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa ceturtdien, 25.martā, tikās ar Latvijas Universitātes (LU) rektoru Mārci Auziņu un LU Akadēmiskā departamenta direktoru Ojāru Judrupu, lai pārrunātu septembrī plānoto Vācijas jauniešu stažēšanās programmu Saeimā.

S.Āboltiņa pauda gandarījumu par rektora apņemšanos šīs programmas ietvaros diviem stažieriem no Vācijas piedāvāt iespēju Latvijas Universitātē apmeklēt lekciju kursus pēc viņu izvēles.

Saeimas priekšsēdētāja biedre norādīja, ka jau 17 gadus pēc kārtas Latvijas studentiem bijusi iespēja stažēties Bundestāga deputātu birojos un bez maksas apmeklēt arī lekcijas Berlīnes universitātēs. Savukārt šī būs mūsu iespēja apliecināt gatavību uzņemt Vācijas studentus Latvijā, pauda S.Āboltiņa.

M.Auziņš pauda atbalstu programmas īstenošanai un atzina, ka tā būtu lieliska iespēja ienest jaunu starptautisko pieredzi Latvijas Universitātē.

Puses vienojās uz nākamo tikšanos Saeimā aicināt arī bijušos Starptautiskās parlamentu stipendiju (Internationales Parlaments-Stipendium) programmas dalībniekus, lai plašāk pārrunātu apmaiņas programmas norisi.

Iesaistoties Vācijas Bundestāga programmā ar savu atbildes programmu, Saeima šogad pirmoreiz uzņems divus studentus no Vācijas triju nedēļu praksē no 3. līdz 24.septembrim. Pirmajā nedēļā praktikantiem būs iespēja iepazīties ar piecu Saeimas deputātu darbu, otrajā nedēļā - ar visu Saeimas frakcijas darba ikdienu, bet trešajā nedēļā - ar ārlietām un sabiedriskajām attiecībām saistīto Saeimas struktūrvienību darbu. Līdztekus praksei Saeimā viņi varēs apmeklēt arī ar LU ārvalstu studentiem izstrādāto lekciju kursus.

Starptautisko parlamentu stipendiju programmu Bundestāgs īsteno kopš 1986.gada, un kopumā to absolvējuši vairāk nekā 1200 jaunieši, tostarp 37 no Latvijas. Latvijas studentiem iespēja stažēties Vācijas parlamentā ir jau kopš 1992.gada.

Programmā ir iesaistījušās 29 valstis, no kurām piecas - ASV, Polija, Francija, Krievija un Ungārija - ir izstrādājušas savas atbildes programmas, kuru ietvaros uzņem jauniešu savos parlamentos.

Foto no tikšanās: www.flickr.com/saeima
Izmantojot fotogrāfijas publicēšanai, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.




Saeimas Preses dienests


 

Piektdien, 29.martā