Saeimā diskutēs par Baltijas ekonomikas stabilizāciju un konkurētspējas atjaunošanu

(24.03.2010.)

Baltijas Asambleja (BA) šī gada 26.martā Saeimā rīko konferenci „Baltijas valstu ekonomikas stabilizācija un konkurētspējas atjaunošana: pārdomas, pārveide, pārbūve”.

Konferencē politiķi un eksperti diskutēs par pašreizējo ekonomisko situāciju Baltijas valstīs un tautsaimniecības attīstības perspektīvām. Konferenci atklās BA prezidente Ērika Zommere, bet diskusiju vadīs BA Ekonomikas, komunikāciju un informātikas komitejas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

„Pasaulē Baltijas valstis tiek uztvertas kā vienots veselums. Vienas valsts panākumi tiek uztverti kā mūsu visu triju valstu panākumi, vienas valsts neveiksmes - kā mūsu visu triju valstu neveiksmes. Savos lēmumos un rīcībā mums ir jāņem vērā šīs fakts, jo mēs esam saistīti vienā ģeogrāfiskā, politiskā, ekonomiskā, sociālā un kultūras telpā. Šodien vairāk nekā jebkad Baltijas valstīm ir jāapvieno savi spēki, lai veiksmīgi izietu no krīzes,” aktualizējot Baltijas vienotības nepieciešamību, norāda BA prezidente Ērika Zommere.

Konferencē apspriežamo tēmu lokā ir aktuālā ekonomiskā situācija Baltijā, reģiona konkurētspējas atjaunošanas perspektīvas, situācija Eiropas Ekonomiskajā zonā un eiro ieviešanas prognozes.

Konferencē aicināti piedalīties Baltijas valstu un Beniluksa valstu parlamentārieši un Eiropas Parlamenta deputāti. Ar ziņojumiem uzstāsies eksperti un zinātnieki no Rīgas Ekonomikas augstskolas, Baltijas starptautiskā ekonomiskās politikas studiju centra, SEB Bankas, Tartu Universitātes, Ziemeļu Investīciju bankas, Baltijas zinātnes parku un inovācijas centru asociācijas, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un citām iestādēm.

Pasākuma ietvaros paredzēta arī BA Prezidija tikšanās ar Baltijas zinātnes parku un inovācijas centru asociācijas pārstāvjiem. 

Konference notiks piektdien, 26.martā, Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 9.30.

Informācija par BA:

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes, kā risināti BA dienaskārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

2010.gadā BA prezidējošās valsts funkcijas veic Latvija, un tās prezidente šajā laikā ir Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Ērika Zommere.
 

Saeimas Preses dienests
 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt