Saeimas komisija pauž bažas par cietumu darbību samazināta budžeta apstākļos

(16.03.2010.)

Tālāks finansējuma samazinājums ieslodzījumu vietām nav iespējams, jo jau patlaban situācija Latvijas cietumos tiek kontrolēta lielā mērā pateicoties cietumsargu augstajai profesionalitātei un pašaizliedzībai. To otrdien, 16.martā, tiekoties ar Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieku Visvaldi Puķīti, atzina Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.  

„Ja ieslodzījumu vietām paredzētais finansējums šogad tiks vēl samazināts, tas radīs nopietnus draudus sabiedriskajai drošībai. Sarkanā līnija jau sen ir pārkāpta. Varam tikai apbrīnot ieslodzījumu vietu darbinieku profesionalitāti un pašaizliedzību, pie tik maza finansējuma spējot kontrolēt situāciju cietumos,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Kā noskaidroja deputāti, Ieslodzījumu vietu pārvaldes finansējums šogad samazināts uz pusi ? no 29 miljoniem latu 2008.gadā uz 15 miljoniem latu 2010.gadā. Tomēr, neskatoties uz finansējuma samazinājumu, ieslodzīto skaits Latvijas cietumos palielinājies, uzsvēra Ieslodzījumu pārvaldes priekšnieks. Ja 2008.gadā Latvijas ieslodzījumu vietās atradās 6562 personas, tad šī gada martā jau 6962, darīja zināmu V.Puķīte.

Deputāti akcentēja nepieciešamību nodrošināt nepieciešamo finansējumu, lai ieslodzījumu vietās varētu veikt dažādus ikgadējos remontdarbus, tostarp katlumāju un ūdensvadu remontu. Citādi negaidītas avārijas apkures vai ūdensapgādes sistēmās varētu izraisīt nopietnas nekārtības ieslodzījuma vietās.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde