Saeimas komisija satraukta par finansējumu zinātnes un pētniecības projektiem

(08.03.2010.)
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti otrdien, 9.martā, tiekoties ar atbildīgo iestāžu amatpersonām, diskutēs par iespējām rast nepieciešamo līdzfinansējumu zinātnes un pētniecības projektu īstenošanai.

„No Eiropas Savienības struktūrfondiem zinātnes un pētniecības projektiem pieejami vairāk nekā 170 miljoni eiro. Lai tos apgūtu, nepieciešams valsts līdzfinansējums 25 miljonu apmērā. Taču Finanšu ministrijas nostājas dēļ šo līdzekļu pieejamība ir nopietni apdraudēta,” norāda komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

„Valsts budžetā šim mērķim tika paredzēti 7 miljoni eiro. Taču finanšu ministrs, izmantojot viņam dotās pilnvaras, šo summu iecerējis samazināt vairāk kā četras reizes. Tā vietā nosakot prasību piesaistīt finansējumu no privātā sektora,” skaidro J.Strazdiņš. „Ja valsts nepiedalīsies ar finansējumu, varam pazaudēt iespēju izmantot Eiropas miljonus.”

Komisijas sēdē uz diskusiju aicināti pārstāvji no Finanšu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un Ekonomikas ministrijas, kā arī Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Zinātnes padomes un Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde notiks otrdien, 9.martā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 407.telpā.




Saeimas Preses dienests
Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt