Kārtējais Saeimas un NVO forums notiks 17.maijā

(08.03.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa pirmdien, 8.martā, darba grupas sanāksmē ar nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem vienojās, ka šogad Saeimas un NVO forums notiks 17.maijā.

„Sabiedrības līdzdalība ir nozīmīga likumdošanas procesa sastāvdaļa, un to vislabāk raksturo ciešā sabiedrisko organizāciju iesaiste Saeimas komisiju darbā. Taču Saeimai ir ļoti būtiski pilnveidot sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, tādēļ par ikgadēju tradīciju Latvijas parlamentā kļuvis forums, kurā deputāti un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji sēžas pie viena galda, lai risinātu aktuālās problēmas un meklētu aizvien jaunas sadarbības formas,” norāda S.Āboltiņa.

Puses arī vienojās jau tuvākajā laikā organizēt nevalstisko organizāciju un Saeimas Eiropas lietu komisijas deputātu tikšanos, lai pilnveidotu NVO līdzdalību Latvijas nacionālo pozīciju izstrādē, kā arī meklētu risinājumus, kā nākotnē uzlabot Eiropas Savienības fondu pieejamību nevalstiskajam sektoram.

Saeimas un NVO forums notiks jau ceturto reizi. Pērn tas notika 14.septembrī, dalībai tajā bija pieteikušies vairāk nekā 90 NVO pārstāvji no aptuveni 60 organizācijām.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde