Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze: Latvijai un Lietuvai vienāda nostāja enerģētiskās neatkarības jautājumā

(18.02.2010.)

Latvijai un Lietuvai ir kopīga nostāja par nepieciešamību nodrošināt Baltijas valstu enerģētisko neatkarību. To ceturtdien, 18.februārī, pēc divpusējās tikšanās uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Lietuvas Seima priekšsēdētāja Irena Degutiene (Irena Degutienė).

„Mums ir vienādas pozīcijas par nepieciešamību nodrošināt Baltijas valstu enerģētisko neatkarību un, neskatoties uz ekonomisko krīzi, mūsu valstu ekonomiskās attiecības ir ļoti aktīvas,” teica G.Daudze.

„Enerģētiskā neatkarība ir viens no svarīgākajiem sadarbības aspektiem. Starpsavienojums ar Ziemeļvalstīm ir būtisks jautājums, ko vajadzētu atrisināt, un, kopīgi strādājot, mēs to varam izdarīt,” norādīja Lietuvas Seima priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētājs pauda gandarījumu, ka tiek turpināta tradīcija Lietuvas parlamenta jaunais vadītājs pirmajā divpusējā vizītē doties tieši uz Latviju. Šādas tikšanās ir lieliska iespēja pārrunāt līdzšinējo sadarbību un nākotnē paveicamo. „Šodien mēs kopīgi nonācām pie secinājuma, ka Latvijas un Lietuvas sadarbība tiešām ir ļoti laba - gan divpusējā, gan Baltijas Asamblejas ietvaros, gan sadarbībā ar Ziemeļvalstu parlamentiem,” uzsvēra G.Daudze.

„Patiesi mūsu valstis un tautas ir ļoti līdzīgas. Mums ir kopīga vēsture, kas brīžam ir bijusi jauka un brīžam skumja. Un šobrīd abas valstis piedzīvo ekonomiskās grūtības,” teica I.Degutiene. „Krīzes nāk un iet, tās nav karš un, neskatoties uz to, ka šis brīdis ir smags cilvēkiem, kuru ekonomiskā situācija ir grūtāka, domāju, ka no šīs krīzes varam iziet stiprāki un no tās daudz iemācīties.”




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde