Vaira Paegle: Valsts kanceleja turpina neveikli taisnoties

(16.02.2010.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle kategoriski noraida Valsts kancelejas direktores Guntas Veismanes plašsaziņas līdzekļiem sniegto interpretāciju par Saeimas Eiropas lietu komisijas 8.februāra sēdes gaitu.

„Valsts kanceleja kārtējo reizi demonstrējusi vāju izpratni par tiesisko regulējumu attiecībā uz ierobežotas pieejamības informācijas apriti. Tā vietā, lai atzītu savu kļūdu, Valsts kanceleja turpina neveikli taisnoties,” pauž V.Paegle.

„Eiropas lietu komisija gandrīz katrā sēdē izskata ierobežotas pieejamības materiālus par Latvijas nostāju dažādos ar Eiropas Savienību saistītos jautājumos. Strādājot ar ierobežotas pieejamības dokumentiem, deputāti ar parakstu apliecina šīs informācijas neizpaušanu. Šāda procedūra tika ievērota arī 8.februāra sēdē, saņemot Valsts kancelejas iesūtītos materiālus par Eiropas Sociālā fonda projektu detaļām,” skaidro komisijas priekšsēdētāja.

„Tomēr sēdes gaitā Valsts kancelejas pārstāvji izdalīja papildus informāciju uz četrām lapām, bez rakstiskām un mutiskām norādēm, ka arī tā ir ierobežotas pieejamības informācija. Tādējādi Valsts kanceleja pārkāpa procedūru darbam ar ierobežotas pieejamības informāciju un tā kļuva publiski pieejama,” uzsver V.Paegle.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt