Vēstnieki Saeimā informēs par ES prezidentūru prioritātēm

(26.01.2010.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas deputāti trešdien, 27.janvārī, tiksies ar Spānijas, Beļģijas, Ungārijas un Zviedrijas vēstniekiem, lai pārrunātu šo valstu prioritātes Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidentūras laikā.

Deputātus īpaši interesē tā dēvēto ES prezidentūru trio saskaņotās prioritātes un darbības programmas. Tādēļ uz Saeimu uzaicināti ne tikai pašreizējās ES prezidējošās valsts Spānijas vēstnieks, bet arī vēstnieki no abām nākamajām ES prezidējošām valstīm - Beļģijas un Ungārijas. Beļģija ES Padomes vadīšanu no Spānijas pārņems šī gada 1.jūlijā, bet Ungārijas ES prezidentūras pusgads sāksies 2011.gada 1.janvārī. Savukārt Zviedrija ES Padomi vadīja no 2009.gada 1.jūlija līdz 31.decembrim.

Uz tikšanos ar Saeimas deputātiem aicināts Spānijas vēstnieks Latvijā Paulino Gonzaless Fernandes-Koruhedo (Paulino González Fernández-Corugedo), Zviedrijas vēstnieks Matss Stafansons (Mats Staffansson), Beļģijas Karalistes vēstnieks Leopolds Merkss (Leopold Merckx) un Ungārijas vēstnieks Ištvāns Mohāčs (István Mohácsi).

Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēde notiks trešdien, 27.janvārī, plkst.9.00 Jēkaba ielā 11, Saeimas Sarkanajā zālē.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā