Saeimas komisija apstiprina valdības pārstrādāto nacionālo pozīciju ECOFIN padomei

(18.01.2010.)

Saeimas Eiropas lietu komisija pirmdien, 18.janvārī, apstiprināja iepriekš noraidīto Latvijas nacionālo pozīciju 19.janvāra Eiropas Savienības (ES) Ekonomikas un finanšu ministru padomei (ECOFIN).

Deputāti pauda gandarījumu, ka valdība ņēmusi vērā komisijas paustos iebildumus un būtiski uzlabojusi Latvijas oficiālo nostāju ECOFIN padomei, kurā tiks spriests par ES Lisabonas stratēģiju pēc 2010.gada, ES kohēzijas politiku un budžetu.

Šodienas sēdē deputāti atzinīgi novērtēja, ka atšķirībā no iepriekšējās versijas uzlabotajā Latvijas nostājā iekļauts konsolidēts visas valdības viedoklis par šiem jautājumiem. Tāpat papildinātajā dokumentā daudz izvērstāk izklāstīta mūsu valsts nostāja par ES stratēģiju 2020, ar kuru plānots aizstāt līdzšinējo ES Lisabonas stratēģiju, kā arī par ES budžeta veidošanas principiem un ES kohēzijas politiku, atzina deputāti.  

Dokuments Saeimas Eiropas lietu komisijā tika skatīts atkārtoti, jo 15.janvārī komisija to noraidīja, paužot bažas par Latvijas interešu nepietiekamu aizstāvēšanu.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde