Saeimā viesojas Grieķijas ārlietu ministra aizvietotājs

(13.01.2010.)

Saeimas Ārlietu komisijas deputāti trešdien, 13.janvārī, tiekoties ar Grieķijas Republikas ārlietu ministra aizvietotāju Dimitru Drucu (Dimitris P. Droutsas), pārrunāja abu valstu divpusējās politiskās un ekonomiskās attiecības, kā arī sadarbību Eiropas Savienībā (ES).

Sveicot viesi Saeimā, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš Latvijas un Grieķijas attiecības raksturoja kā lieliskas, par ko liecina aktīva augsta līmeņa amatpersonu vizīšu apmaiņa. Puses bija vienisprātis par parlamentāro kontaktu nozīmi, īpaši parlamentu nozaru komisiju un deputātu sadraudzības grupu līmenī.

Runājot par Latvijas un Grieķijas sadarbību ES, A.Bērziņš vērsa uzmanību uz apstākli, ka abas valstis atrodas ES perifērijā un abām ir ES ārējā robeža. Tas nozīmē, ka tām nākas saskarties ar līdzīgām problēmām, kurām nepieciešams koordinēts ES līmeņa risinājums, uzsvēra komisijas priekšsēdētājs.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja arī situāciju Balkānos un šī reģiona valstu eirointegrācijas procesu. Grieķija aktīvi atbalsta Balkānu valstu ceļu uz dalību ES, apliecināja D.Drucs. Grieķija vēlas veicināt, lai ārpus ES esošās Balkānu valstis savienībai pievienoties jau 2014.gadā. Šādam gadskaitlim būtu dziļi simboliska nozīme, jo 2014.gadā apritēs 100 gadi, kopš tieši Balkānos izcēlās Pirmais Pasaules karš, atzīmēja D.Drucs.  


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde