Saeimas komisija: pašvaldībām dokumenti būs jāpublicēt interneta mājaslapā

(13.01.2010.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 13.janvārī, strādājot ar grozījumu likumā „Par pašvaldībām” sagatavošanu otrajam lasījumam, konceptuāli vienojās atbalstīt ieceri pašvaldībām savā mājaslapā internetā publicēt pašvaldības nolikumu.

Mājaslapā plānots publicēt arī pašvaldības domes lēmumus un sēžu protokolus. Tos publicējot, būs jāievēro personas datu aizsardzības prasības. Tāpat iecerēts pašvaldības mājaslapā ievietot arī informācija par domes sēdes norises laiku, vietu un darba kārtību.

Lai visas pašvaldības varētu tehniski sagatavoties jauno prasību izpildei, komisija vienojās, ka nepieciešams noteikt sešu mēnešu pārejas periodu.

Šādas izmaiņas pašvaldību likumā nepieciešamas, lai paplašinātu iedzīvotāju iespējas iepazīties ar pašvaldības domes nolikumu, pašvaldībās risināmo jautājumu loku un pieņemtajiem lēmumiem, norāda priekšlikumu autori.

Deputāti vienojās komisijas sēdē trešdien, 20.janvārī, kopā ar ekspertiem turpināt diskusiju par pašvaldības saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta publicēšanu mājaslapā. Plānots arī padziļināti vērtēt, vai domes pieņemtie saistošie noteikumi ir publicējami ne tikai Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, bet arī pašvaldības mājaslapā. 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā