Saeimas deputāti atklāj jauno aprūpes centra ēku Gudeniekos

(08.01.2010.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti piektdien, 8.janvārī, piedalījās sociālās aprūpes centra jaunās ēkas atklāšanā Kuldīgas novada Gudeniekos, kas kļuvusi par mājvietu 2007.gada ugunsgrēkā nopostītā pansionāta „Reģi” iemītniekiem.

„Par spīti krīzei sadarbībā ar Labklājības ministriju un pašvaldībām mums izdevās atrast līdzekļus jaunas pansionāta ēkas izveidei Gudeniekos. Šī ir svētku diena gan pansionāta iemītniekiem, kuri šeit ieguvuši jaunas mājas, gan arī aprūpes centra darbiniekiem, kuri turpmāk strādās modernās un labi aprīkotās telpās,” teica Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. Komisijas priekšsēdētāja norādīja, ka aprūpes centrs Gudeniekos ir vērienīgākais šāda veida projekts Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Atklāšanas pasākumā A.Barča aicināja ar klusuma brīdi godināt tos „Reģu” iemītniekus, kuri gāja bojā traģiskajā ugunsgrēkā 2007.gada 23.februārī.

Tāpat izbraukuma sēdē komisijas deputāti tikās ar Kandavas novada vadību un iepazinās ar pašvaldības sociālā dienesta darbu. Šādos izbraukumos komisija dodas regulāri, lai klātienē redzētu, kādas ir problēmas novados.

Fotogrāfijas no izbraukuma sēdes pieejamas: www.flickr.com/saeima
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā