Aicina apzināt barikāžu laika žurnālistus

(17.12.2009.)

Saeima vēl līdz gada beigām aicina pieteikties tos mediju pārstāvjus, kuri 1991.gadā aktīvi atspoguļoja barikāžu laika notikumus Rīgā un citviet Latvijā.

„Dokumentējot vēsturi un stāstot par tā laika notikumiem pasaulei, šie cilvēki devuši nenovērtējamu ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā. Tādēļ, lai mēs neaizmirstu savu vēsturi, vēlamies apzināt tos žurnālistus, fotogrāfus un operatorus, kuri aktīvi strādāja, atspoguļojot barikāžu laika notikumus,” norādīja Gundars Daudze.

Par ikgadēju tradīciju Saeimā ir kļuvusi 1991.gada barikāžu laika notikumu atcere katra gada janvārī. Viens no pasākumiem, kas iedibināts 8.Saeimas laikā, ir Saeimas priekšsēdētāja tikšanās ar tajā vēsturiskajā laikā strādājošajiem žurnālistiem.

Ziņas par cilvēkiem, kuri barikāžu laikā strādāja presē, televīzijā un radio, lūdzam sniegt Saeimas Sabiedrisko attiecību birojam (tālr.: 67087218, e-pasts: prese@saeima.lv).

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt