Saeimā viesojas Latvijā rezidējošo ārvalstu vēstnieku kundzes (foto)

(25.11.2009.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa trešdien, 25.novembrī, tikās ar Latvijā rezidējošo ārvalstu vēstnieku dzīvesbiedrēm.

Tikšanās laikā tika pārrunāta sieviešu loma Latvijas politikā, ekonomiskā situāciju valstī, kā arī tūrisma attīstības perspektīvas.

Saeimas priekšsēdētāja biedre atzina, ka ar apbrīnu raugās uz vēstnieku kundzēm, jo zina, cik lielu izšķiršanos tas viņām prasīja. „Man ir desmit gadu liela pieredze diplomātijā, taču brīdī, kad man bija jāturpina ceļš pa diplomātijas karjeras kāpnēm, es izšķīros par labu ģimenei un palikšanai šeit - Latvijā,” teica Saeimas priekšsēdētāja biedre. „Jūs var apbrīnot par izvēli sekot dzīvesbiedram un kalpot savai valstij,” pauda S.Āboltiņa.

S.Āboltiņa atzīmēja, ka sievietei aktīvi politikā darboties nav viegli, jo jāsabalansē laiks starp darbu un ģimeni. Lielu ieguldījumu latviešu sieviešu pašapziņas celšanā ir devusi bijusī valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kura ir ne tikai daudz darījusi valsts labā, bet arī ir kļuvusi par piemēru visām Latvijas sievietēm, pauda S.Āboltiņa.

Arī Kanādas vēstnieka dzīvesbiedre Elizabete Mērija Heteringtona (Elizabeth Mary Heatherington) atzina, ka V.Vīķe-Freiberga, kandidējot uz Eiropas Savienības prezidenta amatu, ir pierādījusi pasaulei, ka Latvijā ir spēcīgas, gudras un izglītotas sievietes.

Apspriežot sarežģīto ekonomisko situāciju valstī, Beļģijas vēstnieka kundze Fariba Honšdi Merksa (Fariba Khonshdi Merckx) uzsvēra, ka ar ekonomiskām grūtībām saskaras ne tikai Latvija, bet arī citas pasaules valstis un ka patlaban visbūtiskākais ir strādāt nākotnei un ticēt tai.

Sarunas noslēgumā S.Āboltiņa pauda cerību, ka tikšanās ar vēstnieku dzīvesbiedrēm kļūs par tradīciju.

Vizītes laikā vēstnieku kundzes arī apskatīja parlamenta reprezentācijas telpas, kurās notiek diplomātiskās pieņemšanas, un guva ieskatu Saeimas nama vēsturē.

Foto no tikšanās: www.flickr.com/saeima 
Video no pasākuma pieejams:
www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus publicēšanai, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!



Saeimas Preses dienests


 

Piektdien, 29.martā