Naturalizācijas pārvaldi pārņems Iekšlietu ministrija

(25.11.2009.)
Lai izstrādātu detalizētu Naturalizācijas pārvaldes reorganizācijas plānu, Iekšlietu ministrija šo iestādi plāno pārņemt savā padotībā, trešdien, 25.novembrī, noskaidroja Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas deputāti.

Līdz šim ieceri Naturalizācijas pārvaldi pievienot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei apgrūtināja apstāklis, ka šīs iestādes atrodas divu dažādu ministriju padotībā. Lai reorganizācija virzītos uz priekšu, Tieslietu ministrija piedāvā risinājumu, ka ar nākamo gadu Naturalizācijas pārvalde vairs nebūs šīs ministrijas padotības iestāde un to pārņems Iekšlietu ministrija. Deputāti noskaidroja, ka valdība par to varētu lemt nākamās nedēļas sākumā.

Iekšlietu ministrijas padotībā atrodas arī otra reorganizācijā iesaistītā iestāde - Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.

Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis deputātiem apliecināja, ka reorganizācijas norise tik īsā termiņā, kā tas sākotnēji bija iecerēts, nav iespējama. Tāpēc abas procesā iesaistītās ministrijas ir vienojušās, ka Iekšlietu ministrija pārņems Naturalizācijas pārvaldi un līdz 20.janvārim sagatavos konkrētus iestāžu reorganizācijas priekšlikumus.

Deputāti noskaidroja, ka iestādes padotības maiņai ir jāveic izmaiņas ministriju nolikumos, bet nav jāgroza Pilsonības likums.

Komisijas deputāti atkārtoti uzsvēra, ka turpinās rūpīgi sekot līdzi iestādes reorganizācijas gaitai un tam, lai pienācīgi tiktu nodrošināta ar Latvijas pilsonības iegūšanu saistīto jautājumu risināšana.




Saeimas Preses dienests
Sestdien, 20.aprīlī