Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze Čehijā piedalīsies Samta revolūcijas gadadienas pasākumos

(16.11.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 16. un 17.novembrī darba vizītē apmeklēs Čehijas galvaspilsētu Prāgu, lai pēc Čehijas senāta prezidenta ielūguma piedalītos pasākumos, kas veltīti Samta revolūcijas 20.gadadienai.

G.Daudze teiks uzrunu Centrālās un Austrumeiropas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē, uzsverot tā laika notikumu vēsturisko nozīmi un šodienas starptautiskās politikas izaicinājumus.

Konferencē piedalīties 12 valstu parlamentu vadītāji un pārstāvji, Čehijas premjerministrs Jans Fišers (Jan Fischer), kā arī Samta revolūcijas aktīvisti Vāclavs Havels (Václav Havel), Karels Švarcenbergs (Karel Schwarzenberg) un citi.

Vizītes ietvaros Gundars Daudze apmeklēs arī izstādi „Prāgas pavasara un Hartas 77 atskaņas Latvijā /Baltijā”. Izstādi veidojuši Latvijas Valsts arhīvi sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Čehijā.

1989.gada 17.novembrī Prāgas Vāclava laukumā notika studentu demonstrācijas, ar kurām aizsākās komunistiskā režīma krišana Čehijā, Slovākijā un visā Austrumeiropā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde