Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze aicina sociālos partnerus izvērtēt nākamā gada budžetam iesniegtos priekšlikumus

(09.11.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 9.novembrī, tiekoties ar sociālajiem partneriem, aicināja darba devējus, arodbiedrības un pašvaldības aktīvi iesaistīties nākamā gada valsts budžeta sagatavošanas procesā parlamentā.

„Vienojāmies, ka visiem sociālajiem partneriem būs pieejami priekšlikumi budžeta otrajam lasījumam, un visi sociālie partneri aicināti piedalīties šo priekšlikumu izvērtēšanā un apspriešanā,” norādīja Saeimas priekšsēdētājs.

Sarunas dalībnieki vienojās, ka sociālajiem partneriem būs pieejama atbildīgās Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas darba kārtība, lai darba devēju, darba ņēmēju un pašvaldību pārstāvji varētu savlaicīgi plānot dalību šīs komisijas sēdēs. Sociālajiem partneriem pēc apkopošanas būs pieejami visi 2010.gada valsts budžeta projektam parlamentā iesniegtie priekšlikumi. G.Daudze uzsvēra, ka parlamentam ir svarīgs sociālo partneru viedoklis par katru priekšlikumu, un aicināja organizācijas izvērtēt tos, ņemot vērā gan uzņēmēju, gan pašvaldību, gan darba ņēmēju intereses.

„Domāju, ka kopīgiem spēkiem mēs nonāksim pie tāda kompromisa, kas vairāk vai mazāk apmierinās mūs visus,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs, uzsverot, ka ekonomikas stabilizācija nebeidzas līdz ar nākamā gada valsts budžeta pieņemšanu. Viņš aicināja sociālos partnerus izvirzīt priekšlikumus valsts stratēģiskajai attīstībai ilgākā laika periodā. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka, lai gan valsts stratēģiskās attīstības mērķi ir definēti Nacionālās attīstības plānā, tie būtu jāaktualizē atbilstoši faktiskajai sociāli ekonomiskajai situācijai.

Uz sarunu ar Saeimas priekšsēdētāju bija ieradies Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs un ģenerāldirektore Elīna Egle, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis. Sarunā piedalījās arī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš un premjerministra pārstāvētās partijas „Jaunais laiks” valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/saeima
Video no pasākuma pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB

Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde