Ārlietu komisija rosina izmaiņas nākamā gada valsts budžeta projektā

(09.11.2009.)

Saeimas Ārlietu komisija pirmdien, 9.novembrī, izskatot 2010.gada valsts budžeta ārlietu sadaļu, vienojās uz otro lasījumu iesniegt priekšlikumus par pabalstiem diplomātu nāves gadījumā, kā arī par finansējumu Latvijas institūtam.

Komisijas deputāti vienojās iesniegt priekšlikumus ar valsts budžetu saistītajā likumprojektā „Par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu”. Komisija rosina noteikt, ka diplomāta nāves gadījumā, viņam pildot dienestu ārvalstīs, diplomāta ģimene saņem vienreizēju pabalstu desmit mēnešalgu apmērā.

„Izskatot budžetu pavadošo likumprojektu paketi, secinājām, ka vienotajā valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu atlīdzības sistēmā ārlietu dienestam netiek saglabātas specifiskas sociālas garantijas, kādas bija līdz šim. Uzskatām, ka pabalsta izmaksāšana diplomāta ģimenei viņa nāves gadījumā jāparedz arī turpmāk, un rosināsim to iekļaut likumā,” pauž komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Komisijas priekšsēdētājs arī norāda, ka deputāti rosina Latvijas institūtam piešķirt lielāku finansējumu, nekā paredzēts šobrīd un valsts budžeta projektā uz otro lasījumu iesnieguši attiecīgus priekšlikumus. Ārlietu komisija rosina Latvijas institūta finansēšanai papildus piešķirt 44 tūkstošus latu, šos līdzekļus gūstot no Latvijas Bankas maksājumiem.

„Acīmredzot, daudzo problēmu gūzmā Ministru kabinets nav pievērsis vajadzīgo uzmanību Latvijas institūta darbam un tam, ka ar budžeta likumprojektā patlaban paredzēto finansējumu tas turpmāk vairs nevarēs funkcionēt. Tādēļ, lai nesagrautu labi funkcionējošas iestādes darbu, komisija nonāca pie vienota slēdziena, ka nepieciešams meklēt papildu finansējumu Latvijas institūtam,” skaidro A.Bērziņš.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta