Saeimas komisija aicina novirzīt 102 tūkstošus latu Latvijas Radio 2

(09.11.2009.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija pirmdien, 9.novembrī, iesniedza priekšlikumus likumprojektam „Par valsts budžetu 2010.gadam”, aicinot pārdalīt valsts akciju sabiedrības „Latvijas Valsts meži” ieņēmumus no dividendēm Latvijas Radio 2 darbības nodrošināšanai līdz tā nodošanai koncesijā.

„Salīdzinot ar citām valsts budžeta finansētajām iestādēm, Latvijas Radio un Latvijas Televīziju ir skāris dramatisks budžeta samazinājums. Lai nodrošinātu pilnvērtīgu Latvijas Radio 2 kanāla darbību līdz tā nodošanai koncesijā, komisija ir meklējusi iespējamos risinājumus un uzskata, ka trūkstošais finansējums 102 tūkstošu latu apmērā varētu tikt pārdalīts no valsts akciju sabiedrības „Latvijas Valsts meži” ieņēmumiem,” norāda komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

Nacionālā Radio un televīzijas padome ir vērsusies komisijā ar lūgumu rast papildu finansējumu Latvijas Radio, kas nepieciešams Latvijas Radio 2 darbam līdz tā nodošanai koncesijā. Plānots, ka koncesijas procesu varētu pabeigt līdz 2010.gada aprīlim, taču, lai nodrošinātu Latvijas Radio 2 programmas darbību laika posmā no 2010.gada janvāra līdz aprīlim, ir nepieciešama papildu dotācija 102 tūkstošu latu apmērā, norādījuši Nacionālās Radio un televīzijas padomes pārstāvji.




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī