Tautsaimniecības komisija pieprasa skaidrību par ieceri dienesta auto aplikt ar nodokli

(04.11.2009.)

Lai otrajā lasījumā lemtu par Ministru kabineta nodomu ar nodokli aplikt dienesta automašīnu izmantošanu privātām vajadzībām, vispirms deputātiem no Finanšu ministrijas jāsaņem skaidra atbilde par šādas ieceres ieviešanas kārtību. To trešdien, 4.novembrī, izskatot 2010.gada valsts budžeta likumprojektu un ar to saistītos likumprojektus, uzsvēra Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti.

„Pirms budžeta izskatīšanas otrajā lasījumā jābūt skaidrībai, kādus auto un kādā veidā varētu aplikt ar papildus nodokli, pretējā gadījumā nevarēsim akceptēt šādu valdības ierosinājumu,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Taujāts par to, kā Finanšu ministrija grasās ar nodokli aplikt dienesta automašīnu izmantošanu, ministrijas pārstāvis atsaucās uz Igaunijas pieredzi, taču nespēja deputātiem sniegt konkrētas atbildes.

Diskutējot par nekustamā īpašuma nodokļa paaugstināšanu, deputāti vienojās aicināt par valsts budžeta likumprojektu atbildīgo Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju paredzēt, ka līdz 2012.gadam saglabājas nosacījums, ka nodokļa pieaugums nedrīkst būt lielāks par 25 procentiem, salīdzinot ar iepriekšējā gada summu.

„Šāda izmaiņa neietekmēs nākamā gada budžeta ieņēmumus, taču pasargās lauksaimniekus no krasa nodokļu pieauguma,” piebilda komisijas priekšsēdētājs. Deputāti arī vienojās meklēt risinājumus turpmākai zaudējumu kompensācijai par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu.

„Šajā brīdī budžeta projektam un no tā izrietošajām likumdošanas izmaiņām dodam konceptuālu atbalstu, bet tālākajā darbā būs nepieciešamas vairākas uzņēmējiem būtiskas izmaiņas,” skaidroja Vents Armands Krauklis.





Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde