Saeimas deputāti tiekas ar Tadžikistānas korupcijas apkarotājiem (foto)

(28.10.2009.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti trešdien, 28.oktobrī, tikās ar Tadžikistānas Valsts Finanšu kontroles un korupcijas apkarošanas dienesta, ANO Attīstības programmas un nevalstiskās organizācijas „Likums un sabiedrība” pārstāvjiem.

Tikšanās gaitā pārrunāta abu valstu pieredze korupcijas apkarošanā. Tadžikistānas pārstāvjus īpaši interesēja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas pieredze likumdošanas un parlamentārās kontroles darbā.

Iepazīstinot ar komisijas darbu korupcijas apkarošanā, komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš īpaši akcentēja nepieciešamību izveidot efektīvu nepieciešamā tiesiskā regulējuma bāzi un pēc tam parlamentam aktīvi īstenot tam piešķirtās parlamentārās uzraudzības funkcijas. Ne mazāk būtiska ir arī sabiedrības izglītošana un sadarbība ar korupcijas apkarošanas profesionāļiem. Latvijas gadījumā sadarbība ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju Saeimas komisijai izveidojusies ļoti cieša, atzina J.Dalbiņš. 

„Šī tikšanās īpaši interesanta bija ar to, ka Tadžikistānas pārstāvji Latvijā bija tikušies ar izpildvaru un paši izrādīja iniciatīvu tikties tieši ar Saeimas deputātiem, lai pārrunātu korupcijas apkarošanas jautājumus,” norāda J.Dalbiņš.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde