Saeimas deputāti tiekas ar ASV vēstnieci

(20.10.2009.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti otrdien, 20.oktobrī, tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Džūditu Gārberi (Judith Garber).

Tikšanās gaitā pārrunāta Latvijas un ASV sadarbība drošības un militārajā jomā, kā arī cīņa ar starptautisko terorismu un korupcijas apkarošana. Latvijas karavīri turpinās dalību NATO vadītajā Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) vadītajā misijā Afganistānā, apliecināja komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

„Neskatoties uz ekonomiskajām grūtībām, esam gatavi piedalīties šajā misijā, kas ir būtiska ne tikai kolektīvajai drošībai, bet arī Latvijas nacionālajai drošībai. Tā ir arī laba iespēja reālos kaujas apstākļos celt mūsu karavīru kaujasspējas,” pauda J.Dalbiņš. Komisijas priekšsēdētājs arī pateicās par to, ka ASV pieņēmusi Latvijas piedāvājumu ASV nemilitāro kravu tranzītam uz Afganistānu izmantot mūsu valsti. 

Kā uzsvēra vēstniece, ASV militārpersonas un politiskā vadība augstu vērtē Latvijas karavīru dienestu misijā Afganistānā. „Prezidents Baraks Obama vairākkārt teicis, ka nav jaunu un vecu sabiedroto, ir tikai labi sabiedrotie. Latvija ir labs ASV sabiedrotais, stratēģiskais partneris un draugs,” teica Dž.Gārbere. Vēstniece arī atzinīgi novērtēja Latvijas pārstāvja dalību NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas izstrādes komitejā.  


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta