Budžeta komisijā lems, no kāda datuma piemērot bankai aizliegumu atmaksāt subordinētos noguldījumus un izmaksāt par tiem procentus

(19.10.2009.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 20.oktobrī, apspriedīs komisijā iesniegtos priekšlikumus par to, no kāda datuma piemērot bankai aizliegumu atmaksāt tai saskaņā ar pakārtotajām tiesībām aizdotos līdzekļus, kā arī izmaksāt par šādu aizdevumu procentus un citu atlīdzību.

 „Komisijas deputāti rītdien lems par iespēju šādam aizliegumam noteikt vai arī nenoteikt atpakaļejošu spēku, un tas attiektos uz banku, kura jau saņēmusi valsts palīdzību savai komercdarbībai,” informē Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš.

Komisijā saņemtais deputāta Kārļa Leiškalna (TP) priekšlikums paredz, ka aizliegums atmaksāt saskaņā ar pakārtotajām tiesībām aizdotos līdzekļus, kā arī aprēķināt, uzkrāt un izmaksāt par tām procentus un citu atlīdzību nav piemērojams pakārtotajām saistībām tajās bankās, kurās komercdarbības atbalsta sniegšana uzsākta līdz šāda aizlieguma spēkā stāšanās dienai.

Savukārt deputāts Ainars Latkovskis (JL) komisijā iesniedzis priekšlikumu, kas paredz minēto aizliegumu bankai piemērot ar atpakaļejošu spēku.

Lai izvērtētu galīgajam lasījumam iesniegtos priekšlikumus grozījumiem Kredītiestāžu likumā, komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Tieslietu ministrijas, Finanšu ministrijas, kā arī no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde notiks otrdien, 20.oktobrī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 100.telpā.


 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī