Septembrī Saeimas Apmeklētāju centrs apkalpojis vairāk nekā 1000 interesentu

(16.10.2009.)

Septembrī Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs (Apmeklētāju centrs) klātienē apkalpojis 1027 cilvēkus. Saeimu apmeklējuši gan individuāli apmeklētāji, bet galvenokārt skolēnu grupas, kuras 23.septembrī, apmeklējot parlamentu atvērto durvju dienas ietvaros, centra telpās noskatījās filmu par Saeimas vēsturi.
 
Iedzīvotāji, kuri Apmeklētāju centrā vēršas individuāli, galvenokārt vēlas uzzināt Saeimas deputātu un struktūrvienību kontaktinformāciju, saņemt informāciju par parlamenta darbu, kā arī uzrakstīt iesniegumu. Pagājušajā mēnesī apmeklētāju centrā iegriezās 81 individuāls apmeklētājs.

Iedzīvotāji informāciju var saņemt arī telefoniski. Septembrī iedzīvotājiem pa informatīvo tālruni sniegtas 135 atbildes, tostarp par likumprojektu izskatīšanas gaitu un iespējām apmeklēt Saeimas namu ekskursijā.

Septembrī Saeimā kopumā saņemti 419 iesniegumi, no tiem 28 klātienē Apmeklētāju centrā. Iedzīvotāji galvenokārt rakstījuši par aktuālajām norisēm sabiedriski politiskajā dzīvē, piemēram, par ieceri bērnus skolot no sešu gadu vecuma, par valsts institūciju darbu un citiem jautājumiem.

Apmeklētāju centrā ir pieejami informatīvie materiāli par Saeimu. Tajā var uzzināt par likumprojektu pieņemšanas gaitu parlamentā, saņemt konsultācijas par Saeimas elektroniskās likumprojektu datu bāzes lietošanu, kā arī par ekskursiju iespējām parlamenta ēkā. Tāpat centrā ir iekārtota telpa, kurā iedzīvotāji var tikties ar Saeimas deputātiem un amatpersonām.

Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas strādā katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Centrs ir atvērts jebkuram apmeklētājam - lai tajā iekļūtu, nav nepieciešama caurlaide. Konsultācijas pieejamas ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas bezmaksas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv. Iesniegumus var nosūtīt arī pa pastu: LR Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs, Jēkaba iela 11, Rīga, LV - 1811.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt