Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze darba vizītē apmeklē Beļģiju

(12.10.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 12. līdz 14.oktobrim darba vizītē uzturas Beļģijā, lai piedalītos Eiropas Parlamentā notiekošajā konferencē „Eiropa 70 gadus pēc Molotova ? Ribentropa pakta”, kurā Saeimas priekšsēdētājs teiks uzrunu.

Konferences atklāšanā piedalīsies arī Eiropas Parlamenta prezidents Ježijs Buzeks (Jerzy Buzek), Lietuvas Seima priekšsēdētāja Irena Degutiene (Irena Degutienė) un Zviedrijas premjerministra biroja Valsts sekretāre Eiropas Savienības lietās Marija Aseniusa (Maria Asenius).

„Šogad aprit septiņdesmit gadi, kopš 1939.gada 23.augustā tika parakstīts PSRS un Vācijas neuzbrukšanas līgums un tā slepenais papildprotokols. Manuprāt, šis ir piemērots laiks, lai mēs atkal pievērstu pasaules uzmanību Molotova-Ribentropa pakta prettiesiskumam un tā radītajām sekām daudzu Eiropas valstu likteņos. Mēs novērtējam Eiropas Parlamenta lomu un līdzšinējo iesaisti debatēs par totalitāriem režīmiem un es ceru, ka arī pašreizējā sasaukuma darba kārtībā šie jautājumi saglabās augstu prioritāti,” pauž Saeimas priekšsēdētājs.

Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētājam paredzētas arī divpusējas tikšanās ar Beļģijas Karalistes parlamenta apakšpalātas prezidentu Patriku Devālu (Patrick Dewael), kā arī jaunievēlēto Lietuvas Seima priekšsēdētāju Irenu Degutieni.

Saeimas priekšsēdētājs arī apmeklēs Latvijas pārstāvniecību Eiropas Savienībā un tiksies ar Eiropas Parlamenta deputātiem, kuri ievēlēti no Latvijas.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta