Saeimu apmeklē studenti no vairākām pasaules valstīm

(09.10.2009.)
Piektdien, 9.oktobrī, Saeimā viesojās Starptautiskā studentu kongresa „Studenti Eiropai” (Students for Europe) delegācija. Studenti apskatīja Saeimas namu un tikās ar Saeimas deputāti, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas biedri Karinu Pētersoni.

Apmeklējot Saeimu, studenti uzzināja par Latvijas parlamenta darbu gan pēc valsts dibināšanas starpkaru periodā, gan pēc neatkarības atjaunošanas deviņdesmito gadu sākumā.

K.Pētersone skaidroja, ka jau drīz pēc neatkarības atgūšanas Latvija kļuva par Apvienoto Nāciju Organizācijas pilntiesīgu dalībvalsti un uzsāka integrācijas ceļu Eiropas Savienībā un NATO. Parlaments ir spēlējis būtisku lomu Latvijas eirointegrācijas procesā, jau kopš 1995.gada Saeimā darbojas Eiropas lietu komisija, informēja deputāte.

Saeimas komisija ir noslēdzošais posms, sagatavojot Latvijas nacionālās pozīcijas par Eiropas Savienības sanāksmēs izskatāmajiem jautājumiem, kad izpildvaras pārstāvji nāk uz parlamentu un argumentē nostāju, stāstīja K.Pētersone. Viņa arī atbildēja uz studentu jautājumiem par ekonomisko situāciju valstī.

Starptautiskajā delegācijā bija pārstāvēti studenti no piecpadsmit dažādām valstīm - tālākie viesi bija braukuši no Meksikas un Kanādas. Studenti Rīgā ieradušies, lai piedalītos Starptautiskajā studentu kongresā „Studenti Eiropai”.




Saeimas Preses dienests
Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt