Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs tiekas ar Brazīlijas Ārlietu ministrijas Eiropas direktorāta vadītāju (foto)

(09.10.2009.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš piektdien, 9.oktobrī, tikās ar Brazīlijas Federatīvās Republikas Ārlietu ministrijas Eiropas direktorāta direktori Edileuzu Fonteneli Reisu (Edileuza Fontenele Reis).

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Latvijas un Brazīlijas attiecības raksturoja kā konstruktīvas, ar labu sadarbības potenciālu, par vienu no perspektīvajām sadarbības jomām minot tranzīta un loģistikas pakalpojumu attīstību. 

„Latvija atrodas stratēģiski nozīmīgā vietā - starp Austrumiem un Rietumiem, kas sniedz tai izeju gan uz Rietumeiropas, gan Krievijas tirgiem. Mēs labi pazīstam savus austrumu partnerus un, izmantojot savu pieredzi, varam sniegt būtisku atbalstu sadarbības stiprināšanai uzņēmējdarbības jomā,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs.

Amatpersonas apsprieda ekonomisko situāciju Latvijā un Brazīlijā, pārrunājot globālās krīzes ietekmi uz tautsaimniecību. A.Bērziņš norādīja, ka pēdējo mēnešu laikā valdība ir īstenojusi virkni stabilizācijas pasākumu, lai veicinātu ekonomikas atjaunošanos. Savukārt E.F.Reisa informēja, ka finanšu krīzes ietekme uz Brazīlijas banku sistēmu neatstāja būtisku ietekmi, jo valdība jau laikus veica stingru finanšu sektora uzraudzību.

A.Bērziņš pauda cerību, ka jau tuvākajā laikā izdosies ieviest bezvīzu režīmu ar Brazīliju. Brazīlijas diplomāte vērsa uzmanību uz šonedēļ notikušo Eiropas Savienības (ES) un Brazīlijas samitu, kurā panākta vienošanās par vīzu režīma atcelšanu. Brazīlija ir ieinteresēta ātrākā bezvīzu režīma ieviešanā, un jau tuvākajā laikā vienošanos varētu apstiprināt parlamentā, skaidroja E.F.Reisa. Patlaban četru ES dalībvalstu - Latvijas, Kipras, Maltas un Igaunijas - pilsoņi nevar ceļot uz Brazīliju bez vīzas.

Tikšanās laikā komisijas priekšsēdētājs apsveica Brazīlijas pārstāvi ar to, ka Brazīlija ieguvusi tiesības 2016.gada vasarā rīkot Olimpiskās spēles, un norādīja, ka tās, iespējams, būs vienas no labākajām spēlēm vēsturē.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde