Saeimas deputāti tiekas ar Kazahstānas vēstnieku

(08.10.2009.)

Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Kazahstānas parlamentu ceturtdien, 8.oktobrī, tikās ar Kazahstānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Galimžanu Koišibajevu (Galymzhan Koishybayev).

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Kazahstānas ekonomiskās un politiskās attiecības, tostarp arī parlamentārā sadarbība. Puses bija vienisprātis par abu valstu attiecību pozitīvo dinamiku un lielo sadarbības potenciālu. Kā sarunas laikā uzsvēra deputātu grupas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs, Latvijai un Kazahstānai nav nekādu diplomātisku problēmu, jo visi atklātie jautājumi savulaik atrisināti ļoti ātri.

Arī vēstnieks akcentēja abu valstu labās divpusējās attiecības, par ko liecina pēdējo gadu aktīvie politiskie kontakti. 2006.gadā Latvijā viesojās Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs, bet 2008.gadā valsts vizītē Kazahstānu apmeklēja Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Arī Latvijas un Kazahstānas ekonomiskās attiecības pēdējo gadu laikā piedzīvojušas strauju izaugsmi. Abu valstu uzņēmēji aktīvi sadarbojas kopuzņēmumu veidošanā, dažādos tirdzniecības un tranzītbiznesa projektos, pauda G.Koišibajevs.

Informējot par Kazahstānas ārpolitikas prioritātēm, vēstnieks norādīja uz viņa pārstāvētās valsts gatavību veidot pragmatiskas attiecības gan ar Krieviju, Ķīnu un Centrālāzijas valstīm, gan arī ASV un Eiropas Savienību.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde