Saeimā viesojas ārvalstu militārie atašeji (foto)

(02.10.2009.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un priekšsēdētāja biedrs Juris Dobelis piektdien, 2.oktobrī, tikās ar Ārvalstu aizsardzības atašeju asociācijas delegāciju.

Tikšanās gaitā tika pārrunāti ar reģionālo drošības arhitektūru saistīti jautājumi, piemēram, NATO jaunā stratēģiskā koncepcija, kā arī Latvijas starptautisko militāro saistību nodrošināšana samazināta budžeta ietvaros.

J.Dalbiņš Latvijā rezidējošajiem ārvalstu militārajiem atašejiem apliecināja, ka aizsardzībai atvēlēto budžeta līdzekļu samazināšana būtiski neietekmēs Latvijas starptautisko saistību pildīšanu, tostarp arī mūsu valsts dalību NATO vadītajā starptautiskajā militārajā operācijā Afganistānā. „Dalība NATO vadītajā misijā Afganistānā paliek mūsu nemainīga prioritāte. Latvija ir gatava pildīt savas saistības pret NATO un mūsu starptautiskajiem partneriem,” pauda komisijas priekšsēdētājs.

Savukārt runājot par NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas sagatavošanas gaitu, J.Dalbiņš uzsvēra, ka Ziemeļatlantijas alianses darbības centrā arī turpmāk jāpaliek kolektīvās drošības principam. Latvija vēlētos redzēt praktisku kolektīvās drošības principa iedzīvināšanu jau militārās plānošanas un apmācības procesā, norādīja J.Dalbiņš. Savukārt J.Dobelis akcentēja nepieciešamību ar jaunās stratēģiskās koncepcijas palīdzību konsolidēt alianses dalībvalstis.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija rīko regulāras tikšanās ar Ārvalstu aizsardzības atašeju asociācijas pārstāvjiem. Šodien Saeimā viesojās militārie atašeji no Austrijas, Baltkrievijas, Čehijas, Dānijas, Francijas, Grieķijas, Itālijas, Krievijas, Ķīnas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas un Vācijas. 

Fotogrāfijas no ārvalstu militāro atašeju vizītes Saeimā: www.flickr.com/photos/saeima/. Izmantojot fotogrāfijas publicēšanai, nepieciešama atsauce uz Saeimas Kanceleju.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde