Saeimas komisijā diskutēs par uzturēšanās atļauju piešķiršanu ārvalstu investoriem

(29.09.2009.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien, 30.septembrī, izvērtēs priekšlikumu piešķirt Latvijas uzturēšanās atļaujas tiem ārvalstu pilsoņiem, kuri šeit veikuši investīcijas.

„Ierosinājums ir neviennozīmīgs, un komisijas sēdē sagaidāma plaša diskusija par iespējām šādā veidā piesaistīt ārvalstu investīcijas. Daudzās valstīs šāda prakse jau tiek īstenota, tāpēc pirms konceptuāli lemt par šī priekšlikuma likteni rīt iepazīsimies ar citu valstu pieredzi,” norāda komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Lai vispusīgi izvērtētu šāda priekšlikuma pozitīvās un negatīvās puses, komisijas sēdē aicināti piedalīties Ekonomikas ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Ārvalstu investoru padomes un nekustamā īpašuma nozares nevalstisko organizāciju pārstāvji. Tāpat Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde notiks trešdien, 30.septembrī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt