Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze saņem Polijas valsts apbalvojumu (foto)

(28.09.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 28.septembrī, saņēma Polijas valsts apbalvojumu - Kavaliera krustu ar zvaigzni. Apbalvojums piešķirts par nopelniem Polijas Republikas labā - izcilu sadarbību ar Polijas parlamentu (Sejmu).

„Latvija un Polija ir cieši saistītas. To ir noteicis ģeogrāfiskais tuvums, vēstures notikumi un līdzīgas izvēles valsts tālākai attīstībai. Kopīgā vēstures pieredze sniedz mums iespēju labāk saprast vienam otru un veidot ne tikai labas kaimiņattiecības, bet attiecības, kas balstītas uz savstarpēju atbalstu un uzticēšanos,” pateicoties Polijas pusei par apbalvojumu, uzsver G.Daudze, piebilstot, ka abas valstis vieno vēl spēcīgākas saites - tās, kas gadu desmitu garumā izveidojušās starp pašvaldībām, universitātēm, skolām un ģimenēm.

Polijas valsts apbalvojums pasniegts arī Latvijas vēstniekam Polijā Albertam Sarkanim. Apbalvojumus Latvijas amatpersonām pasniedza Polijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Maciejs Klimčaks (Maciej Klimczak).



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā