Saeimas apakškomisijā diskutēs par kompensējamajiem medikamentiem un to cenām

(28.09.2009.)

Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti otrdien, 29.septembrī, sēdē apspriedīs aktuālās problēmas kompensējamo medikamentu jomā.

„Deputāti lūgs Veselības ministriju skaidrot, kādas izmaiņas nākamgad plānotas kompensējamo zāļu jomā, kāds ir pieejamais finansējums un kā tas ietekmēs cilvēkus, kuriem hronisku kaišu dēļ valsts apmaksātas zāles ir tikpat nepieciešamas kā dienišķā maize,” informē apakškomisijas priekšsēdētājs Valdis Ģīlis. 

Viņš norāda, ka deputāti ir saņēmuši organizācijas „SUSTENTO” vēstuli, kurā paustas bažas par iespējamo finansējuma samazināšanu kompensējamajiem medikamentiem, kas ir sevišķi nepieciešami daudziem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Deputātiem interesē, ko Veselības ministrija ir paveikusi, lai veicinātu ģenerisko medikamentu izplatību, tādējādi nodrošinot lētāku, bet tikpat efektīvu zāļu pieejamību iedzīvotājiem. „Komisija par zāļu cenām interesējās jau iepriekš, paužot bažas, ka valsts zāļu firmām par medikamentiem maksā pārāk dārgi un mudinot ierēdņus risināt šo problēmu,” uzsver V.Ģīlis.
 
Apakškomisijas sēdē aicināti piedalīties Veselības ministrijas un Latvijas Cilvēku ar īpašam vajadzībām sadarbības organizācijas „SUSTENTO” pārstāvji.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 29.septembrī, plkst.12.00 Jēkabā ielā 10/12, 210.telpā. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta