Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs tiekas ar Irākas Kurdistānas autonomijas vides ministru

(28.09.2009.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš pirmdien, 28.septembrī, tikās ar Irākas Kurdistānas autonomā apgabala valdības vides ministru Daru M.Aminu Saidu (Dara M.Amin Saeed).

Tikšanās laikā pārrunāts Latvijas un Kurdistānas sadarbības potenciāls attiecību ekonomikas jomā, Latvijas uzņēmēju iespējamās intereses reģionā, kā arī abu pušu sadarbības stiprināšana citās jomās.

Sarunā piedalījās arī inženiertehnisko pakalpojumu uzņēmuma VentEko vadītāja Arta Bažovska, kuras vadītais uzņēmums ir uzvarējis Kurdistānas valdības izsludinātajā konkursā par pieredzes apmaiņu un konsultācijām vides sakārtošanās jomā. Šis projekts, kas norisināsies Latvijā no šī gada 15. līdz 25.oktobrim, paredz, ka VentEko sadarbībā ar Latvijas Vides ministriju iepazīstinās Kurdistānas kolēģus ar Latvijas vides pārvaldības un aizsardzības sistēmu, valsts praksi attiecīgās normatīvās bāzes izstrādē, kā arī ar vides prasību ieviešanu valsts un privātajā sektorā.

Komisijas priekšsēdētājs un Kurdistānas vides ministrs bija vienisprātis, ka, balstoties uz šo veiksmīgo piemēru, sadarbības loks būtu jāpaplašina, kā arī jāveicina sadarbība starp Latvijas un Kurdistānas amatpersonām, tostarp parlamentāriešiem. Kā divpusējo attiecību veicinošs faktors sarunas gaitā tika uzsvērta arī abpusēja goda konsulu iecelšanas iespēja.

Dara M.Amins Saids aicināja Saeimas Ārlietu komisiju apmeklēt Kurdistānu, lai klātienē pārrunātu sadarbības iespējas, savukārt A.Bērziņš izteica gatavību uzņemt Kurdistānas autonomā apgabala pārstāvjus Rīgā. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt