Atvērto durvju dienā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze vadīs ekskursiju parlamenta viesiem

(22.09.2009.)

Atvērto durvju dienas ietvaros trešdien, 23.septembrī, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze Saeimas apmeklētājiem vadīs ekskursiju pa Saeimas namu.

Mediju pārstāvjiem būs iespēja sekot ekskursijas norisei. Saeimas priekšsēdētāja vadītās ekskursijas sākums paredzēts plkst.11.15 Saeimas nama Dāvanu zālē (3.stāvā, Jēkaba ielā 11). Mediju pārstāvji aicināti pulcēties Dāvanu zālē plkst.11.00. 

Apmeklēt Saeimu atvērto durvju dienas ietvaros jau šobrīd pieteikušies gandrīz 1800 interesenti.

Trešdien, 23.septembrī, Saeima organizē atvērto durvju dienu, kuras ietvaros Latvijas iedzīvotājiem un mūsu valsts viesiem būs iespēja klātienē aplūkot Saeimas namu, iepazīt tā arhitektūru un vēsturi, kā arī uzzināt vairāk par deputātu ikdienas darbu.

Saeimas nams atvērto durvju dienā apmeklētājiem būs atvērts no 10.00 līdz pat 19.00, lai parlamentu varētu apmeklēt arī tie, kas pa dienu strādā.

Dodoties ekskursijā pa Saeimas namu, interesenti varēs apmeklēt Saeimas sēžu zāli, kurā katru ceturtdienu deputāti sanāk uz sēdēm un Sarkano zāli, kurā notiek Saeimas Prezidija sēdes un konferences. Tāpat apmeklētāji varēs ielūkoties Saeimas priekšsēdētāja un darbinieku darba telpās, kā arī aplūkot Dāvanu zālē izvietotās ārvalstu delegāciju dāvanas Latvijas parlamentam.

Saeimai īpaši svarīga ir sadarbība ar citu valstu parlamentiem, un nozīmīga Saeimas amatpersonu darba sastāvdaļa ir diplomātisko attiecību veidošana. Arī šogad atvērto durvju dienas apmeklētājiem būs reta iespēja apskatīt telpas, kurās tiek uzņemti citu valstu parlamentu vadītāji, ministri, vēstnieki un citas augstas amatpersonas.

Apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāta arī informatīva prezentācija par Saeimu, kā arī izstāde par parlamentārisma vēsturi. Tāpat interesentiem būs iespēja aplūkot Gruzijas parlamenta organizētu izstādi par 2008.gada augusta notikumiem Gruzijā.

Lai tuvāk iepazītu Saeimas komisiju darbu, 23.septembrī Saeimu īpaši aicināti apmeklēt arī to nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji, kam vēl nav pieredzes sadarbībā ar parlamentu. Viņiem būs iespēja būt klāt trešdien plānotajās Saeimas komisiju sēdēs, gūt priekšstatu par parlamenta darba ritmu un plānot tālāku sadarbību ar interesējošo nozares komisiju.

Lai apmeklētu Saeimas namu, ieejot parlamenta ēkās, apmeklētājiem būs jāuzrāda Saeimas apsardzei personu apliecinošs dokuments (pase, skolēnu apliecība vai autovadītāja apliecību) un jāiziet drošības pārbaude.

Saeimas nama apmeklētājiem jābūt atbilstoši ģērbtiem - netiek ielaisti apmeklētāji īsbiksēs, sporta un pludmales tērpā. Aizliegts ienest šaujamieročus, sprāgstošas un viegli uzliesmojošas vielas, asus priekšmetus u.tml. Apmeklējuma laikā jāievēro pieklājības normas, nedrīkst trokšņot, lietot mobilos telefonus, kā arī ēst ārpus tam speciāli paredzētām vietām. Apmeklētājiem ir jāpakļaujas Saeimas apsardzes un Saeimas Kancelejas darbinieku norādījumiem.

Saeimas ēkā ir atļauts fotografēt un filmēt, ievērojot Saeimas apsardzes un Saeimas Kancelejas darbinieku norādījumus.

Atvērto durvju diena Saeimā notika arī pagājušā gada 19.septembrī. Toreiz iedzīvotāji izrādīja lielu interesi par iespēju apmeklēt Saeimas namu un parlamentu apmeklēja vairāk nekā 1500 cilvēku.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde