Latvijā viesosies Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētājs

(18.09.2009.)

Vizītē Latvijā no 21. līdz 23.septembrim uzturēsies Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētājs Dāvids Darčiašvili (David Darchiashvili). Viņu vizītē pavadīs Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas deputāts Ramins Bairamovs (Ramin Bayramov).

Apmeklējot Saeimu, Gruzijas parlamenta pārstāvji tiksies ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Andri Bērziņu, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Vairu Paegli un Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu priekšsēdētāju Dzintaru Zaķi, kā arī Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju Andri Bērziņu un deputātiem.

Tikšanos laikā plānots pārrunāt abu valstu divpusējās attiecības, sadarbību starp abu valstu institūcijām un nevalstiskajām organizācijām, kā arī iespējas veidot ciešāku parlamentu sadarbību, nododot Gruzijas partneriem mūsu valsts reformu pieredzi. 

Tāpat vizītes laikā Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētājam paredzēta tikšanās ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andri Teikmani, nodibinājuma „Sorosa fonds - Latvija” un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. 

Plānots, ka otrdien, 22.septembrī, plkst.9.30 Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze kopā ar Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētāju D.Darčiašvili Saeimas Sarkanajā zālē atklās Gruzijas parlamenta veidotu fotoizstādi.


Vizītes programma

Pirmdien, 21.septembrī

6.20........Delegācijas ierašanās Latvijā.
Lidostā „Rīga”.

11.30........Tikšanās ar Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Vairu Paegli un komisijas deputātiem.
Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja.

12.30........Intervija Latvijas Televīzijas raidījumam „Jauna nedēļa”.
Dzeltenajā zālē, Jēkaba ielā 11.

Otrdien, 22.septembrī

9.30........Gruzijas parlamenta veidotās izstādes atklāšana.
Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja.

10.15........Tikšanās ar nodibinājuma „Sorosa fonds - Latvija” izpilddirektoru Andri Aukmani un programmas „Plašāka Eiropa” direktoru Mārtiņu Mūrnieku.
Alberta ielā 13. TV, foto iespēja.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem - programmas „Plašāka Eiropa” direktors Mārtiņš Mūrnieks, tālr.: 67039278.

11.50........Tikšanās ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, kas strādā ar Gruzijas Eiro-Atlantiskās integrācijas jautājumiem un nevalstisko organizāciju iesaisti valsts pārvaldes parlamentārajā darbā. 
Alberta ielā 13. TV, foto iespēja.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem - programmas „Plašāka Eiropa” direktors Mārtiņš Mūrnieks, tālr.: 67039278.

16.30........Tikšanās ar Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju Andri Bērziņu un delegācijas pārstāvjiem.
106.telpā, Jēkaba ielā 10/12. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.

Trešdien, 23.septembrī

11.00........Tikšanās ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Andri Bērziņu un komisijas deputātiem.
307.telpā, Jēkaba ielā 10/12. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.

12.10........Tikšanās ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andri Teikmani.
K.Valdemāra ielā 3.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem - Ārlietu ministrijas valsts sekretāra biroja vadītāja Anita Prince, tālr.: 67016232.

13.00........Tikšanās ar Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu priekšsēdētāju Dzintaru Zaķi un grupas deputātiem.
409.telpā, Jēkaba ielā 10/12. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.

15.30........Tikšanās ar Saeimas Kancelejas Informācijas nodaļas vadītāju Anitu Dūdiņu.
112.telpā, Jēkaba ielā 11.

20.25........Izlidošana uz Tbilisi.
Lidostā „Rīga”.


Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kas nav akreditēti darbam Saeimā, tiek aicināti iepriekš pieteikties Saeimas Preses dienestā.
Par jautājumiem, kas saistīti ar vizītes norisi citās institūcijās un plašsaziņas līdzekļu akreditāciju tajās, lūdzam savlaicīgi sazināties ar vizītes programmā norādītajām konkrētās institūcijas kontaktpersonām.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā