Saeimas komisija spriedīs par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības gaitu

(15.09.2009.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija trešdien, 16.septembrī, uz sēdi aicinājusi kultūras ministru Intu Dālderi, lai runātu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta realizācijas gaitu un tā nākotnes perspektīvām.

„Sabiedrību ļoti interesē tas, kā notiek celtniecības darbi un kāds būs šī projekta turpinājums. Tāpēc rīt tiksimies gan ar atbildīgo ministru, gan bibliotēkas vadību un būvniecības uzraugiem,” norāda komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

„Nereti nākas dzirdēt priekšlikumus Latvijas Nacionālajai bibliotēkai paredzētos līdzekļus novirzīt citiem mērķiem. Taču jāatceras, ka investīcijas bibliotēkā dos ilgtermiņa ieguldījumu izglītībā un zinātnē,” uzsver komisijas priekšsēdētājs. Vienlaicīgi viņš atgādina, ka arī Starptautisko Arhīvu padomes priekšsēdētājs Īans Vilsons, viesojoties Latvijā, aicināja pievērst uzmanību bibliotēku un arhīvu stiprināšanai. Pēdējā laikā pieaug to studentu skaits, kuri vēlas apgūt bibliotēku zinātnes. Tas liecina, ka cilvēki aizvien vairāk novērtē šādas izglītības nozīmi personīgās konkurētspējas uzlabošanā, skaidro J.Strazdiņš.

Komisijas sēdē aicināts piedalīties kultūras ministrs Ints Dālderis, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks un Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrības direktore Karina Pētersone, kā arī Kultūras ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa un Kultūras ministrijas Kultūras infrastruktūras nodaļas pārvaldes vecākais referents Indriķis Builis.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde notiks trešdien, 16.septembrī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 407.telpā.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī