Saeimas un NVO pārstāvji foruma norisi vērtē atzinīgi

(14.09.2009.)

Pirmdien, 14.septembrī, noslēdzot Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) trešo forumu, Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa atzina, ka sarunas bija konstruktīvas un ir iezīmēti konkrēti uzdevumi, kas jau tuvākajā laikā, sadarbībā ar NVO pārstāvjiem būs veicami Saeimas komisijām.

Dalībai Saeimas un NVO trešajā forumā bija pieteikušies vairāk nekā 90 NVO pārstāvji no aptuveni 60 organizācijām.

„Forumā ir paveikts nopietns darbs, lai stiprinātu dialogu starp parlamentu un pilsonisko sabiedrību. Taču tagad mums visiem jāatgriežas pie ikdienas regulārā darba,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja biedre. Ņemot vērā NVO interesi, drīzumā plānota Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās komisijas sēde par Eiropas Savienības struktūrfondu sadali un izlietojuma efektivitāti, kurā piedalīsies gan atbildīgie ministri, gan pilsoniskās sabiedrības pārstāvji.

Arī biedrības „Papardes zieds” valdes priekšsēdētāja Iveta Ķelle, kura kopīgi ar S.Āboltiņu vadīja debates, atzina, ka sarunas ir bijušas produktīvas un sadarbība ar parlamentu veidojas laba. Viņa aicināja NVO turpināt darbu ar nozaru komisijām un rūpīgi sekot līdzi parlamenta dienaskārtībai.

Foruma ietvaros NVO pārstāvji šīs dienas laikā iesaistījās Saeimas komisiju darbā, ar deputātiem apspriežot nevalstiskajam sektoram aktuālas tēmas. Gan deputāti, gan NVO pārstāvji atzina, ka sadarbība Saeimas komisijās ir veidojusies vairākus gadus un kļūst aizvien ciešāka. „Nekautrējieties mums zvanīt arī vēlās vakara stundās,” aicināja Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Vairākās komisijās deputāti un NVO pārstāvji pārrunāja iespēju deleģēt valsts pārvaldes funkciju īstenošanu privātajam sektoram. Piemēram, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā izskanēja ierosinājums bērnu un jauniešu uzticības tālruni nodot NVO, skaidroja komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

Savukārt Saeimas Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopīgās sēdes laikā tika pārrunāta iespēja ārvalstu diplomātisko vizīšu programmās iespēju robežās iekļaut arī tikšanos ar pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, informēja „Eiropas Kustības Latvijā” prezidents Andris Gobiņš.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem