Saeimas komisija ar Latvijas eiroparlamentāriešiem runās par sadarbību

(27.08.2009.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti un no Latvijas ievēlētie Eiropas Parlamenta (EP) deputāti piektdien, 28.augustā, pārrunās turpmāko sadarbību Latvijas interešu aizstāvēšanā Eiropas Savienībā (ES).

„Vēlamies ar Latvijas Eiropas Parlamenta deputātiem vienoties par veidu, kā nodrošināt efektīvu informācijas apmaiņu un viedokļu saskaņošanu, lai Eiropas līmenī sekmīgāk aizstāvētu Latvijas nacionālās intereses un panāktu mūsu valstij labvēlīgu lēmumu pieņemšanu,” norāda komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Eiropas lietu komisija nosaka kārtību, kādā no Latvijas ievēlētajiem Eiropas Parlamenta deputātiem ir tiesības līdzdarboties šīs komisijas darbā.

Eiropas lietu komisija ir viena no būtiskākajām ES jautājumu koordinācijas instancēm Latvijā, jo tā apstiprina Latvijas nacionālās pozīcijas par ES ministru padomēs izskatāmajiem jautājumiem. Ministrs, kurš pārstāv Latviju attiecīgās nozares ES ministru padomē, saņem parlamenta mandātu paust Latvijas viedokli padomes sanāksmē tikai pēc tam, kad šī pozīcija ir saskaņota ar Saeimas Eiropas lietu komisiju.

Savu dalību rītdienas komisijas sēdē līdz šim apstiprinājuši EP deputāti Sandra Kalniete (Pilsoniskā Savienība), Arturs Krisjānis Kariņš (Jaunais Laiks), Alfrēds Rubiks (Saskaņas Centrs) un Roberts Zīle (Tēvzemei un Brīvībai/LNNK).

Eiropas lietu komisijas sēde notiks piektdien, 28.augustā, plkst.9.00 Jēkaba ielā 11, Sarkanajā zālē.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā