Saeimas apakškomisija neapmierināta ar stratēģisko attīstības dokumentu atstāšanu novārtā

(26.08.2009.)

Saeimas Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas deputāti 25.augustā, pārrunājot darba aktualitātes rudens sesijā, vienojās pastiprināt parlamentāro kontroli pār Nacionālā attīstības plāna un citu stratēģisko dokumentu realizāciju.

Apakškomisijas deputāti pauda neapmierinātību ar to, ka līdz šim atsevišķi ministri un valdība kopumā nav veltījusi pietiekamu uzmanību stratēģisko attīstības plānu ieviešanai. Turpmāk Ministru kabineta locekļi tiks biežāk aicināti parlamentā atskaitīties par padarīto attīstības mērķu īstenošanā un nepieciešamības gadījumā jautājumu izskatīšanā tiks iesaistīta Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

„Rūpīgāk ir jāvērtē, ko ministri reāli padarījuši ekonomikas sildīšanai, nevis tikai veikuši ķirurģiskas manipulācijas ar valsts budžetu,” uzsvēra apakškomisijas deputāts Jānis Strazdiņš (ZZS).

25.augusta apakškomisijas sēdē deputāti nolēma rudens sesijā galveno uzmanību pievērst jau pieņemto dokumentu - Attīstības plānošanas sistēmas likuma un Ekonomikas atveseļošanas plāna, kā arī vēl izstrādes procesā esošā Latvijas stratēģiskās attīstības plāna 2009.-2013.gadam izpildei.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā