Saeimas komisija vienojas par Latvijas Radio 2 nodošanu koncesijā

(26.08.2009.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien, 26.augustā, konceptuāli vienojās atbalstīt Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšlikumu nodot Latvijas Radio 2 (LR2) programmu privātajam partnerim.

„Šis ir pirmais publiskās privātās partnerības projekts Eiropā, kas paredz nodot koncesijā kādu no sabiedriskās raidorganizācijas programmām. Šāds lēmums ir ļoti nozīmīgs solis, jo ļaus Latvijas Radio ne tikai turpināt darbību samazināta budžeta apstākļos, bet arī gūt papildu peļņu,” norāda komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

NRTP priekšlikums paredz grozīt Radio un televīzijas likumu, tādējādi ļaujot NRTP nodot sabiedriskajai raidorganizācijai piešķirto apraides atļauju citai personai saskaņā ar Publiskās un privātās partnerības likumu. Tāpat Radio un televīzijas likumā plānots noteikt kārtību, kādā ir atjaunojamas apraides tiesības, beidzoties apraides atļaujas termiņam. 

Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektors Dzintris Kolāts komisijas deputātiem skaidroja, ka ir ļoti svarīgi pēc iespējas ātrāk veikt izmaiņas likumdošanā, lai nodrošinātu LR2 kanāla darbības nepārtrauktību un reklāmdevēji varētu slēgt reklāmas līgumus jau nākamajam gadam. Nododot kanālu privātajam partnerim, jāsaglabā līdzšinējais radio saturs, uzsvēra Dz.Kolāts.

NRTP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece norādīja, ka lēmums koncesijā nodot tieši LR2 pieņemts, jo LR2 programmai ir labi likviditātes rādītāji un plašs klausītāju loks. LR 1.programmu klausās 10 procenti, savukārt LR 2.programmu ? 27 procenti Latvijas iedzīvotāju.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija likumprojektu par grozījumiem Radio un televīzijas likumā skatīs ceturtdien, 27.augustā.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde