Saeimā viesojas Austrijas ārlietu ministrs (foto)

(25.08.2009.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa otrdien, 25.augustā, tikās ar Austrijas Republikas ārlietu ministru Mihaelu Špindelegeru (Michael Spindelegger).

Tikšanās laikā tika pārrunāti dažādi aktuāli Eiropas Savienības (ES) dienaskārtības jautājumi, tostarp arī Lisabonas līguma ratifikācijas process. Puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Austrijai kā mazām ES dalībvalstīm īpaši būtiska ir aktīva un regulāra sadarbība, it īpaši nacionālo parlamentu līmenī, kuru ietekme ES lēmumu pieņemšanas procesā pēc Lisabonas līguma stāšanās spēkā būtiski palielināsies.

„Latvija ir parlamentāra valsts, tādēļ diskusijām par Eiropas Savienības jautājumiem daudz aktīvāk jānotiek Saeimā, ne tikai valdībā,” uzsvēra S.Āboltiņa, norādot uz jaunā ES pamatlīguma nozīmi nacionālo parlamentu lomas stiprināšanā. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja biedre atgādināja, ka Latvija bija starp pirmajām ES dalībvalstīm, kuras ratificēja Lisabonas līgumu.

S.Āboltiņa tikšanās laikā arī pateicās par Austrijas atbalstu ES, piešķirot Latvijai starptautisko finansiālo aizdevumu, un pauda gandarījumu par Latvijas un Austrijas divpusējo attiecību pozitīvo dinamiku. Pateicoties Austrijas vēstniecības Latvijā aktīvajam darbam, Latvijas un Austrijas attiecības kļūst aizvien aktīvākas arī ekonomiskajos jautājumos, ne tikai jau tradicionāli ciešajos kultūras un tūrisma sakaros, norādīja Saeimas priekšsēdētāja biedre.   


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī