Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze piedalīsies Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu spīkeru konferencē

(24.08.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 25. līdz 27.augustam uzturēsies Norvēģijas galvaspilsētā Oslo, kur pēc Norvēģijas parlamenta priekšsēdētāja Tūrbjērna Jāglanda (Thorbjorn Jegland) uzaicinājuma piedalīsies ikgadējā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē.

„Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm būtiskus jautājumus daudz efektīvāk varam risināt kopīgiem spēkiem, kā arī starptautiskajai sabiedrībai paužot vienotu viedokli,” uzsver Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze, norādot, ka ikgadējā parlamentu priekšsēdētāju konference ir iespēja šādus jautājumus risināt kopā ar Latvijas tuvākajiem sabiedrotajiem.

Parlamentu vadītāji plāno pārrunāt aktuālos starptautiskās dienaskārtības un reģionālās sadarbības jautājumus. Paredzēts diskutēt par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu sadarbību Ziemeļu padomes un Baltijas Asamblejas formātu ietvaros. Tāpat spīkeri pārrunās dažādus Eiropas Savienības (ES) dienaskārtības jautājumus, tostarp Zviedrijas prezidentūras gaitu un Ziemeļu dimensijas aktualitātes. G.Daudze parlamentu priekšsēdētāju konferencē uzstāsies ar ES Austrumu partnerības iniciatīvai veltītu uzrunu.

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāju konference notiek reizi gadā kādā no šo reģionu valstīm un tajā piedalās parlamentu priekšsēdētāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Īslandes. Iepriekšējā parlamentu priekšsēdētāju tikšanās 2008.gada 26.-28.augustā notika Jūrmalā, Latvijā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde